Ingrendiencie
-
200 g Mlieko
-
1 ks Vajcia
-
75 g Maslo
-
20 g Čerstvé droždie
-
1 čl Sušené droždie
-
1 pl Soľ
-
1 pl Kryštálový cukor
-
cca 1 kg Hladká múka
-
300 g obľúb. Saláma
Popis
Medzi obľúbené slané pečivo patrí aj salámovo-syrové slimáky. Môžete ich pripravovať ako z kysnutého, tak z lístkového cesta. Obe varianty sú jednoduché, veľmi vyhľadávané a chutné. Sú už tiež ale notoricky známe. Nemáte chuť pripraviť aj zmenenú variantu?
Vaša rodina bude nadšená, rovnako ako priatelia a blízki. Stará pravda je, že sa jej aj očami. Preto až sa pochválite salámovými kvetmi, budete za hviezdu.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Do teplého mlieka pridajte všetky droždia, pridajte ďalšie suroviny a dajte vypracované cesto vykysnúť na teplé miesto. |
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
Medzi každé dva kruhy umiestnite koliesko salámy a spojte. |
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
Každý cíp rezu otočte opačným smerom o 70 stupňov. Z placky vykukuje saláma. A to sme chceli. |
6
Hotovo
|
Potrite žĺtkom a dajte piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov. Pečte dozlatista. |