0 0
Výborné kapustníky zo Záhoria

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

CESTO
500 g Hladká múka
0,5 ks Čerstvé droždie
250 ml Mlieko
100 ml Olej
2 pl Kryštálový cukor
p.ch. Soľ
KAPUSTA
1 kg Kapusta
3 pl Kryštálový cukor
2 pl Mletá škorica
p.ch. Soľ, korenie
p.ch. Bračová masť
1 ks Vajcia

Nutričné hodnoty

Výborné kapustníky zo Záhoria

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • CESTO

  • KAPUSTA

Popis

Zdieľať

Ako od babičky 🙂 Sýte, chrumkavé, plnené kapustníky. Za najvhodnejšiu oblasť na pestovanie kapusty na Slovensku sa považuje okolie mestečka Stupava, v regióne Záhorie na slovensko-moravskej hranici. Kde sa práve z kapusty, každoročne na “Dni zelá” pripravujú rôzne pokrmy.

(Visited 674 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Múku zmiešajte s cukrom, soľou, olejom a kváskom. Miešajte, kým sa cesto spojí a nechajte ho prikryté vykysnúť. Potom z cesta vytvarujte rukami menšie krúžky, ktoré plníte dusenou kapustou.

2
Hotovo

Príprava kapusty - Do oleja v kastróle nasypte cukor, nechajte trochu skaramelizovať.

3
Hotovo

Pridajte nasekanú kapustu, osoľte, okoreňte, ochuťte troškou škorice a pod pokrievkou duste do mäkka.

4
Hotovo

Každý krúžok cesta naplňte dusenou kapustou. Okraje cesta spojte a kapustníky položte na vymastený, pomúčený plech. Potrieme ich roztopenou masťou, nechajte ešte trošku vykysnúť a ešte pred pečením potrite aj vajcom rozhabarkovaným s trochou mlieka.

5
Hotovo

Pečieme v pred hriatej rúre do zlatista na 180°C približne 15-20 minút. Horúci upečený kapustník potrite ešte mliekom. Podľa chuti posypeme práškovým cukrom alebo konzumujte slané.

Lydia

Predošlý
Hrnčekovo orechová torta s extra našľahaným krémom! Musíte vyskúšať!
Ďalší
Jablkový mušt od babičky
Predošlý
Hrnčekovo orechová torta s extra našľahaným krémom! Musíte vyskúšať!
Ďalší
Jablkový mušt od babičky
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here