Ingrendiencie
-
275 g Lístkové cesto
-
300 g Kyslá kapusta
-
200 g Udená slanina
-
2 ks Cibuľa
-
1 ks Kápia
-
1 ks Vajcia
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Rasca
-
p.ch. Majorán
Popis
Rýchlo a chutne pripravíte tento naozaj sýty závin, ktorý v sebe ukrýva to najlepšie zo slovenského vidieku. Behom 35 minút je slané občerstvenie pripravené a veríme, že sa dlho na tanieri nezohreje.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Rúru rozohrejeme na 180 °C. |
2
Hotovo
|
Vo väčšom hrnci dáme smažiť na konci pokrájanú slaninku. |
3
Hotovo
|
Keď slaninka pustí masť a bude takmer chrumkavá, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku a orestujeme do sklovita. |
4
Hotovo
|
Potom pridáme na kocky nakrájanú kapiu a minútku opečieme. |
5
Hotovo
|
Nakoniec pridáme s cedenú kapustu, asi pol deci vody a zakryté necháme krátko podusiť 5 - 7 minút. |
6
Hotovo
|
Na pracovnej doske rozbalíme už vyvaľkaný plát lístkového cesta. A keď kapusta vychladne natoľko, aby nás nepálila, rovnomerne ju rozložíme na cesto a posypeme trochou voňavého majoránu. |
7
Hotovo
|
Cesto pozdĺžnou stranou zavinieme do rolky a premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie (alebo použijeme papier pribalený v balíčku s cestom). |
8
Hotovo
|
Závin potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou a upečieme do zlato hneda – približne 20 minút. |