• Home
  • Koláče
  • Tradičné domáce tvarohové slimáky. Ak neviete, akú maškrtu pripraviť pre rodinu, po tejto sa len tak zapráši.
0 0
Tradičné domáce tvarohové slimáky. Ak neviete, akú maškrtu pripraviť pre rodinu, po tejto sa len tak zapráši.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

1/2 kg Hladká múka
200 ml Mlieko
100 g Práškový cukor
50 g Maslo
1 ks Čerstvé droždie
1 bal. Vanilkový cukor
1 bal. Vajcia
štipka Soľ
Na plnku
250 g Tvaroh
300 ml Mlieko
100 g Práškový cukor
1 bal. Vanilkový cukor
1 bal. Vanilkový puding
hrsť Hrozienka

Tradičné domáce tvarohové slimáky. Ak neviete, akú maškrtu pripraviť pre rodinu, po tejto sa len tak zapráši.

Kuchyňa:
  • 30 min.
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Na plnku

Popis

Zdieľať

Ak máte doma tvaroh nazvyš a rozhodli ste sa niečo upiecť, tak máme pre vás jednoduchý  a chutný recept. Nejedná sa o klasické tvarohové koláče, ale o tvarohové slimáky. Sú osviežujúce, perfektná voľba za nedeľňajším obedom alebo pre návštevu a rozhodne sa po nich len tak zapráši.

(Visited 1 134 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Začíname cestom. To bude kysnuté a tak je dôležité si pripraviť kvások.
Kvások si pripravíte tak, že ohrejete mlieko, pridáte cukor a droždie.
Všetko premiešajte a nechajte postáť približne 30 minút na teplom mieste.

2
Hotovo

Samotné cesto si pripravíte zmiešaním všetkých ingrediencií.
Cesto musí byť poriadne premiešané a tiež ho nechajte postáť približne 30 minút a zakryte ho utierkou. Keď zväčší svoj objem dvojnásobne, je pripravené.

3
Hotovo

Kým bude cesto kysnúť, pripravte si plnku. Príprava plnky nie je komplikovaná.
Všetky potrebné suroviny zmiešajte poriadne dohromady ručne alebo si môžete pomôcť kuchynským robotom.

4
Hotovo

Keď je cesto poriadne vykysnuté, rozdeľte ho na dve časti.
Každú časť rozvaľkajte do tvaru obdĺžnika a naneste tvarohovú plnku po celej časti. Potom cesto zrolujte tak, ako keď rolujete koberec. Celý postup potom zopakujte aj s druhým cestom.

5
Hotovo

Pripravte si plech s papierom na pečenie. Obdĺžniky začnite postupne krájať na hrúbku asi 1 – 2 cm a ukladajte ich na plech, ale ďalej od seba. Rúru si predhrejte na 180°C a pečte podobu 15 – 20 minút podľa toho, ako sa budú zafarbovať okraje.

6
Hotovo

Po upečení ich nechajte vychladnúť a môžete ich posypať aj práškovým cukrom. Prajeme vám dobrú chuť

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Lahodná višňová torta s tvarohovou plnkou a horkou čokoládou! TOTO JE HIT u nás doma!
Ďalší
Výborné muffiny s jesenným džemom
Predošlý
Lahodná višňová torta s tvarohovou plnkou a horkou čokoládou! TOTO JE HIT u nás doma!
Ďalší
Výborné muffiny s jesenným džemom
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here