Ingrendiencie
-
1/2 kg Hladká múka
-
200 ml Mlieko
-
100 g Práškový cukor
-
50 g Maslo
-
1 ks Čerstvé droždie
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
1 bal. Vajcia
-
štipka Soľ
-
Na plnku
-
250 g Tvaroh
-
300 ml Mlieko
-
100 g Práškový cukor
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
1 bal. Vanilkový puding
-
hrsť Hrozienka
Popis
Ak máte doma tvaroh nazvyš a rozhodli ste sa niečo upiecť, tak máme pre vás jednoduchý a chutný recept. Nejedná sa o klasické tvarohové koláče, ale o tvarohové slimáky. Sú osviežujúce, perfektná voľba za nedeľňajším obedom alebo pre návštevu a rozhodne sa po nich len tak zapráši.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Začíname cestom. To bude kysnuté a tak je dôležité si pripraviť kvások. |
2
Hotovo
|
Samotné cesto si pripravíte zmiešaním všetkých ingrediencií. |
3
Hotovo
|
Kým bude cesto kysnúť, pripravte si plnku. Príprava plnky nie je komplikovaná. |
4
Hotovo
|
Keď je cesto poriadne vykysnuté, rozdeľte ho na dve časti. |
5
Hotovo
|
Pripravte si plech s papierom na pečenie. Obdĺžniky začnite postupne krájať na hrúbku asi 1 – 2 cm a ukladajte ich na plech, ale ďalej od seba. Rúru si predhrejte na 180°C a pečte podobu 15 – 20 minút podľa toho, ako sa budú zafarbovať okraje. |
6
Hotovo
|
Po upečení ich nechajte vychladnúť a môžete ich posypať aj práškovým cukrom. Prajeme vám dobrú chuť Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |