Ingrendiencie
-
5 plátkov Bavčová krkovička
-
1veľká Cibuľa
-
5 strúčikov Cesnak
-
1 kocka Hovädzí bujon
-
1/2 l Voda
-
100 ml Biele víno
-
Soľ
-
Čierne korenie
-
Bobkový list
-
Olej
-
Hladká múka
Popis
Veľmi jemné a chutné mäso, ktoré viete pripraviť v jednom pekáči a hlavne jednoducho a rýchlo. Majú aj zaujímavý názov, ktorý si určite zapamätáte. Aj keď farári pijú červené víno, tak v tomto recepte sa používa biele. Možno v pôvodnom recepte bolo červené a kuchárky si to podľa svojej chuti zamenili. Môžete vyskúšať.
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Osmažené mäso vložíme do zapekacej misy, vložíme aj zopár bobkvých lístkov. Olej, ktorý ostal na panvici nevyhadzujeme. Na tomto oleji orestujeme na plátky nakrájaný cesnak, cibuľu. Keď máme cesnak a cibuľu orestovanú, posypeme celý povrch panvice múkou. Premiešame a zalejeme vodou, do ktorej sme pridali bujón. Ak máte vývar, použite vývar. Krátko povaríme a nakoniec osolíme a okoreníme. Touto zmesou zalejeme mäso v zapekacej mise. |
3
Hotovo
|
Dáme piecť do vopred vyhriatej trúby. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 45 minút zakryté alobalom. Priebežne polievame bielym vínom. Tesne pred koncom stiahneme alobal a dopečieme dochrumkava. |