Ingrendiencie
-
Mäsová plnka
-
5 ks Paprika
-
500 g Mleté bravčové mäso
-
100 g Ryža
-
3 ks Strúčiky cesnaku
-
3 ks Vajcia
-
1 ks Cibuľa
-
1ČL Soľ
-
Čierne korenie
-
Na omáčku
-
1a1/2 ČL Kryštálový cukor
-
1a1/2 ČL Soľ
-
6PL domáci Kečup
-
300 g Paradajkový pretlak
-
1a1/2 l Voda
-
2-3 ks Bobkový list
-
3 guličky Čierne korenie
-
2 guličky Olej
-
Na zápražku
-
4 PL Olej
-
2,5 PL Hladká múka
-
200 ml Voda
-
1 PL sladkej Mletá červená paprika
Popis
Neviem, ako vy, ale ja by som mohla jesť plnenú papriku pokojne aj každý deň. Ale nie hocijakú, len túto – takú, akú pripravovali naše babičky!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Mäso spojíme s ostatnými prísadami na prípravu masovej náplne a dobre premiešame. 1 a 1/2 l vody dáme na plameň. Pridáme cukor, soľ, čierne korenie a bobkový list a necháme zovrieť. Papriky naplníme mäsovou zmesou a zo zvyšku hmoty vytvarujeme guličky. Do vody dáme variť najskôr papriky a po asi štvrť hodinke pridáme aj guľôčky. Do vody pridáme aj pretlak zmiešaný s kečupom a necháme povariť 15-20 minút. |
2
Hotovo
|
Na zápražku klasicky necháme zohriať olej a speníme na ňom múku, keď zhnedne, pridáme papriku, premiešame a zalejeme studenou vodou. Necháme prevariť a miešame, aby v zmesi neboli hrudky. |
3
Hotovo
|
Z vody vyberieme papriky a guličky (aj korenie a bobkový list), pridáme zápražku a dobre premiešame – ja celú zmes vždy ešte aj rozmixujem. Necháme ešte chvíľu povariť a môžeme podávať. Dobrou chuť! |