Ingrendiencie
-
350 g Filety z lososa
-
1 ks malá Šalotka
-
2 ČL krájanej Petržlenová vňať
-
2 ČL krájanej Bazalka
-
1 ČL Sušený kôpor
-
1PL Citrónová kôra
-
1 PL Olivový olej
-
Soľ
Popis
Nádherne voňavý losos. Bylinky mu dodávajú na sviežosti a ľahkosti.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Vyberte lososa z chladničky a nechajte zohriať na izbovú teplotu. Predohrejte si rúru na 120 stupňov. |
2
Hotovo
|
Nakrájajte šalotku a spolu s petržlenovou vňaťou, bazalkou a kôprom ju zmiešajte s citrónovou kôrou. Pridajte olivový olej a premiešajte, aby vznikla tuhá pasta. |
3
Hotovo
|
Prikryte mäso pastou z byliniek. Vložte lososa do rúry a rýchlo zatvorte dvierka. Pečte 25 až 30 minút. Skontrolujte však už po 15 minútach. Zbytočne rúru však neotvárajte. Keď budete mať pocit, že je losos hotový, prebodnite ho v najhrubšom bode špičkou noža a skúste od seba dve časti mäsa oddeliť. Pokiaľ to ide ľahko, je hotový. |
4
Hotovo
|
Vyberte lososa a presuňte na doštičku. Rozrežte na dva kusy a posoľte. |