Ingrendiencie
-
400 g Hladká múka
-
200 g Maslo
-
30 g Čerstvé droždie
-
1 ČL Kryštálový cukor
-
150 ml Mlieko
-
2 ČL Soľ
-
Náplň
-
p.ch. Kukurica
-
150 g Šunka
-
1 ks Tavený syr
-
4 PL Kyslá smotana
-
Na potretie
-
1 ks Vajcia
-
1 ČL Kyslá smotana
-
posyp-aj sez.sem. Strúhaný syr
Popis
Dnes vás oboznámime s týmto senzačne rýchlym receptom, na ktorého konci sa Vám na tanieri objavia chutné, mäkučké, voňavé a lákavé bochníčky plnené syrom, kukuricou a šunkou. Môžete ich svojej rodine pripraviť ako chutnú desiatu, ktorú budú Vaši blízki priamo ospevovať.
Nepotrebujete k príprave týchto bochníkov takmer žiadny, vymedzený čas, ktoré Vám príprava iných jedál zaberie. Sú ľahké, rýchle a chutné.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Kvások si pripravíme z mlieka, cukru a droždia. Kvások potom zmiešame s múkou, soľou a rozpusteným maslom. Spracujeme cesto, ktoré uložíme na teplé miesto a necháme vykysnúť. |
2
Hotovo
|
Vykysnuté cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske. Pomocou hrnčeka si vykrojíme kruhy. |
3
Hotovo
|
Scedíme si kukuricu, nakrájame šunku a to všetko zmiešame v miske so syrom a smotanou. Do stredu každého kruhu dáme primerane zmesi. Prekryjeme ďalším vykrojeným kruhom cesta. Okraje dobre stlačíme, aby nám bochníčky držali pohromade. |
4
Hotovo
|
Potom už len potrite rozšľahaným vajcom so smotanou, posypte syrom a vložte do predhriatej rúry. Pečte podľa skúseností s Vašou rúrou. Bochníky by mali byť upečené dozlata. |