• Home
  • Hlavné jedlá
  • Prudko návykové dvojfarebné rezy s neodolateľnou chuťou a jednoduchou prípravou!
0 0
Prudko návykové dvojfarebné rezy s neodolateľnou chuťou a jednoduchou prípravou!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

CESTO:
4 ks Bielka
6 pl Cukor
4 pl studenej Voda
5 pl Hladká múka
3 pl Kakao
ŽLTÝ KRÉM:
1bal. Vanilkový puding
250 ml Mlieko
4 ks Žľtky
150 g Cukor
3 bal. Vanilkový cukor
250 g Maslo
BIELY KRÉM:
4 ks Bielka
6 pl Práškový cukor
6 pl Kryštálový cukor
z 1/2 ks Citrónová šťava
p.p. Čokoláda na varenie

Prudko návykové dvojfarebné rezy s neodolateľnou chuťou a jednoduchou prípravou!

Kuchyňa:
  • 25 min.
  • Stredné

Ingrendiencie

  • CESTO:

  • ŽLTÝ KRÉM:

  • BIELY KRÉM:

Popis

Zdieľať

V dnešnom článku Vás čaká luxusný krémový dezert, ktorý si všetci zamilujú. Vrátane Vás. Jedinečnými chuťami sa v tomto recepte vôbec nešetrilo. Chuť je totiž úplne rovnaká, ako keď si kúpite drahý zákusok od majstra cukrára. Preto je tento múčnik tiež vysoko návykový. Nedá sa mu odolať. Ľahký a veľmi lahodný dezert si obľúbite už po prvom upečení.

Neotáľajte a pustite sa ihneď do prípravy. Príprava je úplne jednoduchá.

(Visited 912 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Zmiešame v mise zvyšné suroviny a k nim pomaly pridáme sneh. Dobre spojíme. Vymažeme maslom a vysypeme múkou menší plech s veľkosťou 32 × 20 cm. Nalejeme na neho cesto a pečieme v predhriatej na 180 stupňov po dobu 15 minút. Až korpus vychladne, pozdĺžne ho prekrojíme na dve časti. Jedna z nich zostáva na plechu.

2
Hotovo

Teraz krém. Uvarte puding podľa návodu na obale, ale nepridávajte cukor. Do horúceho pudingu začnite nakoniec primiešavať žĺtky a až potom cukor. Miešajte na miernom plameni, než sa cukor rozpustí. Potom ihneď odstavte a zafixujte hrniec potravinárskou fóliou.

3
Hotovo

Až krém vychladne, primiešajte do neho maslo izbovej teploty. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, najskôr našľaháme a postupne po troškách pridávame cukor múčku.

4
Hotovo

Citrónovú šťavu s cukrom kryštál prevaríme na niť. Do našľahaných bielkov s cukrom zašľaháme horúci cukrový sirup a prešľaháme.

5
Hotovo

Teraz už stačí krém poskladať. Čiže na kakaové spodné cesto príde časť bielkového krému. Pekne ho uhlaďte. Na bielkový krém príde pudingová hrubá vrstva. Tiež sa snažte uhladiť a nechajte vychladnúť.

6
Hotovo

Na pudingovú vrstvu dajte zvyšok bielkového krému. Krém teraz finálne priklopte druhou časťou upečeného a vychladnutého korpusu. Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a teplú ju vylejte na dezert. Hezky uhlaďte.

Zdieľajte tento recept na farebné rezy aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Lydia

Predošlý
5 lyžíc maku, 1 tabuľka tmavej čokolády, trochu kokosu, neodolateľný vanilkový krém a lahôdka je pripravená!
Ďalší
Rýchle a prudko návykové Tiramisu guličky! Žiadne varenie ani pečenie, pokiaľ máte doma balík piškótov, vyskúšajte to…
Predošlý
5 lyžíc maku, 1 tabuľka tmavej čokolády, trochu kokosu, neodolateľný vanilkový krém a lahôdka je pripravená!
Ďalší
Rýchle a prudko návykové Tiramisu guličky! Žiadne varenie ani pečenie, pokiaľ máte doma balík piškótov, vyskúšajte to…
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here