Ingrendiencie
-
CESTO:
-
4 ks Bielka
-
6 pl Cukor
-
4 pl studenej Voda
-
5 pl Hladká múka
-
3 pl Kakao
-
ŽLTÝ KRÉM:
-
1bal. Vanilkový puding
-
250 ml Mlieko
-
4 ks Žľtky
-
150 g Cukor
-
3 bal. Vanilkový cukor
-
250 g Maslo
-
BIELY KRÉM:
-
4 ks Bielka
-
6 pl Práškový cukor
-
6 pl Kryštálový cukor
-
z 1/2 ks Citrónová šťava
-
p.p. Čokoláda na varenie
Popis
V dnešnom článku Vás čaká luxusný krémový dezert, ktorý si všetci zamilujú. Vrátane Vás. Jedinečnými chuťami sa v tomto recepte vôbec nešetrilo. Chuť je totiž úplne rovnaká, ako keď si kúpite drahý zákusok od majstra cukrára. Preto je tento múčnik tiež vysoko návykový. Nedá sa mu odolať. Ľahký a veľmi lahodný dezert si obľúbite už po prvom upečení.
Neotáľajte a pustite sa ihneď do prípravy. Príprava je úplne jednoduchá.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Zmiešame v mise zvyšné suroviny a k nim pomaly pridáme sneh. Dobre spojíme. Vymažeme maslom a vysypeme múkou menší plech s veľkosťou 32 × 20 cm. Nalejeme na neho cesto a pečieme v predhriatej na 180 stupňov po dobu 15 minút. Až korpus vychladne, pozdĺžne ho prekrojíme na dve časti. Jedna z nich zostáva na plechu. |
2
Hotovo
|
Teraz krém. Uvarte puding podľa návodu na obale, ale nepridávajte cukor. Do horúceho pudingu začnite nakoniec primiešavať žĺtky a až potom cukor. Miešajte na miernom plameni, než sa cukor rozpustí. Potom ihneď odstavte a zafixujte hrniec potravinárskou fóliou. |
3
Hotovo
|
Až krém vychladne, primiešajte do neho maslo izbovej teploty. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, najskôr našľaháme a postupne po troškách pridávame cukor múčku. |
4
Hotovo
|
Citrónovú šťavu s cukrom kryštál prevaríme na niť. Do našľahaných bielkov s cukrom zašľaháme horúci cukrový sirup a prešľaháme. |
5
Hotovo
|
Teraz už stačí krém poskladať. Čiže na kakaové spodné cesto príde časť bielkového krému. Pekne ho uhlaďte. Na bielkový krém príde pudingová hrubá vrstva. Tiež sa snažte uhladiť a nechajte vychladnúť. |
6
Hotovo
|
Na pudingovú vrstvu dajte zvyšok bielkového krému. Krém teraz finálne priklopte druhou časťou upečeného a vychladnutého korpusu. Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a teplú ju vylejte na dezert. Hezky uhlaďte. Zdieľajte tento recept na farebné rezy aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú! |