Ingrendiencie
-
1,5 kg Kuracie stehná
-
3 dcl Kyslá smotana
-
z 1 ks Citrónová kôra
-
4 ks Strúčiky cesnaku
-
p.ch. Petržlenová vňať
-
1/2 čl Oregáno
-
2 pl Olej
-
p.ch. Mleté čierne korenie
-
1/2 pl Soľ
Popis
Dnes sme pre Vás pripravili senzačný recept, v ktorom nájdete pečené kurča s kyslou smotanou. Toto jedlo je tak chutné a zvláštne, že si ho môžete vychutnať ako vo všednom dni, tak pri každej príležitosti.
Mäso je mimoriadne mäkké, šťavnaté a má príjemnú vôňu korenia. Podávame vždy teplé a pridať môžeme zemiaky, ryžu, varené cestoviny alebo čerstvú zeleninu.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Umyte citrón, potom ho utrite do sucha, nastrúhajte kôru a vytlačte šťavu. Pre tento recept stačí 1 lyžica citrónovej šťavy. Zelenú petržlenovú vňať umyte a nakrájajte na malé kúsky. |
2
Hotovo
|
Olúpte a vylisujte cesnak. Kyslú smotanu vložte do misky, pridajte oregáno, nastrúhanú citrónovú kôru a citrónovú šťavu, cesnak, olej, soľ a korenie a premiešajte. |
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
Uzavrite sáčok a pretrepte. Omáčka sa krásne prepojí s mäsom. Vložte do chladničky na 30 minút. |
5
Hotovo
|
|
6
Hotovo
|
Pečte 45-60 minút. Dobrú chuť. |