Ingrendiencie
-
500 g Baklažán
-
3 ks Strúčiky cesnaku
-
400 ml Olivový olej
-
250 ml Ocot
-
p.ch. Čierne korenie
Popis
Takéto intenzívne, pikantné a nakladané prekvapenie … baklažán! O tom ako ho pripraviť, Vám dnes s chuťou povieme!
Od prvého naloženia zeleniny už uplynulo isto iste toľko rokov, že nikto už ani neodhadne, kto mohol ako prvý prísť s nakladaným baklažánom. Avšak olivový nálev je skrátka TOP! Korenie môžete pridať podľa Vášho uváženia (oregano môže byť nahradené mätou), ale určite nezabúdajte na cesnak. Baklažán s cesnakom je totiž úplne báječný! A pre milovníkov ostrých chutí, odporúčame pridať do každej nádoby malú chilli papričku.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Najprv si umyte a nakrájajte baklažán na pásiky alebo krúžky s hrúbkou 1 cm. |
2
Hotovo
|
Potom pridajte baklažán a ten varte cca 4 minúty. |
3
Hotovo
|
Potom baklažán naskladajte do sterilizovanej nádoby a preložte ho na plátky nakrájaným cesnakom. Na záver zalejte olivovým olejom. |
4
Hotovo
|
Premiešajte vidličkou tak, aby zmizli prebytočné vzduchové bubliny a nechajte niekoľko hodín na ten istý účel odležať. |
5
Hotovo
|
Potom nádobu uzavrite a ponorte ju do vriacej vody na dobu 30 minút. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na faceboo |