Ingrendiencie
-
4 pl Polohrubá múka
-
150 g...kys.smotana Biely jogurt
-
200 g Jemný tvaroh
-
2 ks Vajcia
-
1/2 čl Soľ
-
1/2 čl Jedlá sóda
-
150 g Tvrdý syr
-
2 pl Kyslá smotana
-
2 ks Strúčiky cesnaku
-
alebo petr. vňať Bylinky
Popis
Na prvý pohľad by to mohlo vyzerať, že ide o obyčajné placky. Uisťujeme vás však, že tieto placky sú niečo oveľa lepšie. Sú veľmi neobvyklým spôsobom miešania niekoľkých mliečnych ingrediencií. Zjedia sa tak rýchlo, že ich budete musieť hneď pripraviť nové! Jogurtové cesto je veľmi mäkké a krehké, naopak syrová plnka je úžasne lahodná a hutná tak konzistenciou, ako aj chuťou.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zmiešajte tvaroh, vajcia, jogurt izbovej teploty, pridajte sódu bikarbónu, soľ a múku. Všetko dôkladne pomiešajte, aby vzniklo cesto jednotnej konzistencie. Pripravte si plnku. Nastrúhajte syr, pridajte k nemu pretlačený cesnak, bylinky a kyslú smotanu. Dobre spolu premiešajte, aby sa aj cesnak a bylinky dostali medzi strúhaný syr. |
2
Hotovo
|
Na panvicu s rozohriatym olejom dajte polievkovú lyžicu cesta, na ňu menšiu lyžicu syrovej plnky, ktorú trochu pritlačte do cesta. Po opečení obráťte a opekajte aj z druhej strany do zlatista. Výsledok chutí fantasticky. Podávajte s čerstvou zeleninou a smotanovým dipom, alebo omáčkou. |
3
Hotovo
|
Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |