Ingrendiencie
-
500 g / voliteľné/ Mleté mäso
-
1 kg Zemiaky
-
300 g Cherry paradajky
-
2 ks Vajcia
-
1 ks Cibuľa
-
1 ks Mrkva
-
3 ks Strúčiky cesnaku
-
3 pl Krupica
-
5 pl Majonéza
-
1 čl Kurkuma
-
2 čl Horčica
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Kôpor
-
p.p. Olej
Popis
Ak hľadáte výdatné a chutné jedlo, práve ste ho objavili. Dnes sa s Vami podelíme o skvelý recept, ktorý si zamilujete. Mäsové guľky so zeleninou a zemiakmi sú totiž pripravené v bleskovom čase. To všetko v jednom pekáči.
Žiadna zdĺhavá príprava sa Vás v tomto prípade netýka. Len pripravíte a o zvyšok sa už postará rúra. Na tejto dobrote si pochutí celá Vaša rodina!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Ošúpeme si zemiaky a nastrúhame ich nahrubo. Na jemno si nakrájame cesnak a cibuľu. Krátko osmažíme. Nahrubo si tiež nastrúhame mrkvu. Cherry paradajky umyjeme. |
2
Hotovo
|
Potom zmiešame majonézu, horčicu, mrkva, vajcia, krupicu a ochutíme soľou, kurkumou a korením. Teraz všetko, okrem mäsa samozrejme, zmiešame s nastrúhanými zemiakmi. Dobre premiešame. |
3
Hotovo
|
Teraz si vytvoríme z mletého mäsa malé guľôčky. Pôjde Vám to lepšie, keď si namočíte ruky. |
4
Hotovo
|
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Dĺžku pečenia prispôsobte Vašej rúre. Ozdobíme kôprom. |