Ingrendiencie
-
1ks Baklažán
-
200 g Šunka
-
100 ml Smotana na varenie
-
100 g Syr
-
300 g Špagety
-
5 ks Vajcia
-
1 ks Strúčiky cesnaku
-
10 g Maslo
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Petržlenová vňať
Popis
Dnes Vám predstavíme recept, ktorý zvládne aj úplný začiatočník. Zapečené cestoviny so smotanovou omáčkou a baklažánom sú fantastické jedlo, ktoré málokto pozná, ale každý sa po ňom ešte dlho olizuje. Príprava je behom pár chvíľok hotová. Než stihnete upratať kuchynskú linku, fantastické cestoviny sú na stole. Navyše jednotlivé porcie, po nakrájaní vyzerajú, ako by na nich pracovali tri.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Uvarte cestoviny klasickým spôsobom a potom sceďte. Baklažán si nakrájajte na podlhovasté plátky, zľahka ho osoľte a nechajte niekoľko minút odstáť, aby sa z neho vytratila horkosť. |
2
Hotovo
|
Obdĺžnikovú formu si vymastíme maslom. Na spodnú vrstvu si poukladáme tretinu uvarených makarónov. |
3
Hotovo
|
Vajcia zmiešajte so smotanou, pridajte prelisovaný cesnak, bylinky, korenie, petržlenovú vňať, soľ a korenie podľa chuti a premiešajte. |
4
Hotovo
|
Akonáhle uplynie doba pečenia, ihneď pokrájajte na plátky a podávajte. Zdieľajte tento super recept na zapečené cestoviny s baklažánom aj s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež tiež pochutnajú! |