Popis
Najskôr tekutý, potom pevný, neuveriteľne sladký a príjemne voňavý – hlavnou hviezdou tohto článku je karamel. Radi si ho necháte rozplynúť na jazyku? Potom sa budete rozplývať aj nad týmito kreatívnymi návodmi, ako pomocou karamelu vyčarovať originálne ozdoby na dezerty.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Začneme niečím, čo zvládne úplne každý – jednoducho na panvici roztopíme karamelku! Efektné karamelové vlasy, orechy ponorené do karamelu s ostrou špičkou alebo zmrzlinový pohár namočený do karamelu. Teraz si však posvieťme na prípravu karamelu – budeme potrebovať iba kryštálový cukor. Nasypeme ho do hrnca a pri strednej teplote ho pomaly topíme, kým nezačne hnednúť. Pokiaľ k cukru nepridáme vodu ani smotanu, môžeme ho po celý čas miešať, aby sa nepripálil. Extra tip: Predtým, ako nalejete karamel na misku alebo na valček na cesto, potrite ich olejom, aby ste mohli stvrdnutý karamel jednoducho odlúpnuť. |