Ingrendiencie
-
350 g Šunka
-
400 g Špagety
-
2 PL Olivový olej
-
4 ks Žľtky
-
2 ks Strúčiky cesnaku
-
225 ml Smotana
-
75 g strúh. Parmezán
-
p. ch. Soľ
Popis
Čo Vás napadne, keď počujete slovo „Taliansko“? Prvá vec, ktorá napadne nás, sú jednoznačne cestoviny – ochutené, korenené a pokorné jedlo. A čo viac, je to tak rýchly a jednoduchý pokrm, že si našiel zaľúbenie takmer všetkých.
Navrhujeme Vám vyskúšať tento chutný a klasický recept na prípravu talianskych cestovín, ktorý je vhodný najmä vtedy, keď Vás čas tlačí.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Najprv si na panvici rozohrejte olivový olej. |
2
Hotovo
|
Následne si pripravte omáčku tak, že vyšľaháte smotanu spoločne so žĺtkami. Potom pridáte parmezán, soľ a korenie podľa chuti. |
3
Hotovo
|
Uvarte si špagety, najlepšie al dente. Potom je sceďte a pridajte k zmesi cesnaku a šunky. |
4
Hotovo
|
Potom už stačí pridať len omáčku a všetko variť po dobu 7-8 minút, kým omáčka nezhustne. |