• Home
  • Hlavné jedlá
  • Karbanátky na plechu: Zdravšie, chutnejšie a hlavne bez vyprážania!
0 0
Karbanátky na plechu: Zdravšie, chutnejšie a hlavne bez vyprážania!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
1 kg Mleté bravčové mäso
200 g Chleba
200 ml Mlieko
2 rozmiešané Vajcia
1 veľkú Cibuľa
300-400 g Mrkva
2,5 ČL Soľ
p.ch. Čierne korenie
na vymastenie Bračová masť
Na vrch
Vajcia

Karbanátky na plechu: Zdravšie, chutnejšie a hlavne bez vyprážania!

Kuchyňa:
  • 55 min.
  • Porcie 6
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Na vrch

Popis

Zdieľať

Výborný obed hotový raz dva. Navyše s mrkvičkou a vajíčkom uprostred. Šťavnatejšie, zdravšíe a chutia jedna báseň!

(Visited 668 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Mrkvu očistíme a nastrúhame. Chleba nakrájame na kúsky, alebo natrháme a zalejeme mliekom. Rozmiešame na kašu, prípadne pomelieme v mlynčeku na mäso.

2
Hotovo

Cibuľku nakrájame nadrobno a na troche oleja orestujeme dozlata, pridáme aj mrkvu a spolu krátko restujeme. Potom všetky prísady (aj chleba, ktorý sme si trochu vytlačil z mlieka), zmiešame s mletým mäsom (cibuľovo-mrkvovú zmes necháme chvíľu vychladnúť a až potom vmiešame do mäsa). Vymiešame jednotnú zmes, ktorú dochutíme soľou a korením.

3
Hotovo

Zo zmesi tvarujeme jednotlivé karbonátky, ktoré poukladáme na plech a uprostred vyformujeme otvor. Do každého otvoru rozbijeme jedno vajce a pridáme aj trochu soli a korenia.

4
Hotovo

Zo zmesi tvarujeme jednotlivé karbonátky, ktoré poukladáme na plech a uprostred vyformujeme otvor. Do každého otvoru rozbijeme jedno vajce a pridáme aj trochu soli a korenia.

5
Hotovo

Posledných 10 minút pred koncom pečenia zvýšime teplotu na 220 stupňov a necháme zapiecť dozlata.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Tá najlepšia papriková nátierka s cesnakom, z domácej úrody podľa starého receptu našej babičky. Lepšiu nenájdete!
Ďalší
Jednoduché a veľmi chutné tekvicové placky! Dokáže ich pripraviť každý!
Predošlý
Tá najlepšia papriková nátierka s cesnakom, z domácej úrody podľa starého receptu našej babičky. Lepšiu nenájdete!
Ďalší
Jednoduché a veľmi chutné tekvicové placky! Dokáže ich pripraviť každý!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here