Ingrendiencie
-
1 kg Paprika
-
70 g Kryštálový cukor
-
1 l Voda
-
35 g Soľ
-
0,75 ČL Kyselina citrónová
Popis
Máte radi papriku a doprajete si ju aj počas zimného obdobia? Máme pre vás skvelý recept, s ktorým sa vám to podarí. Okrem toho ju môžete pridať do mäsových a zeleninových jedál, šalátov, omáčok, sendvičov…
Pre ešte lepšie zachovanie je vhodné, ak sklenené nádoby sterilizujete dvakrát: pred a po zaváraní.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Papriky umyte a odstráňte z nich semienka. Ponorte ju na 2 minúty do vriacej vody, následne ju vložte do studenej vody a ošúpte. |
2
Hotovo
|
Poukladajte ich vedľa seba do sterilizovaných nádob. |
3
Hotovo
|
Vo vode si rozpustite cukor, soľ a kyselinu citrónovú, priveďte k varu. Horúcu zálievku nalejte na papriky, nádoby prikryte vrchnákmi a nechajte sterilizovať 20 minút (3 litrové sklá – 25 minút). Prevráťte, zabaľte do utierky a nechajte úplne vychladnúť. |
4
Hotovo
|
Kyselinu citrónovú môžete nahradiť aj 9% octom (1ČL na liter vody). Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |