Ingrendiencie
-
LASKONKY
-
4 ks Bielka
-
120 g Práškový cukor
-
150 g Strúhaný kokos
-
KRÉM
-
2 čl Káva
-
30 ml Voda
-
250 ml Mlieko
-
40 g Vanilkový puding
-
20 g Vanilkový cukor
Popis
Domáce laskonky plnené kávovým krémom. Po upečení a vychladnutí narábajte s laskonkami pri plnení opatrne, aby sa nepolámali. Veríme, že sa vám podaria a budú chutiť famózne.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Z vaječných bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do snehu zašľaháme cukor a nakoniec vmiešame kokos. |
2
Hotovo
|
Pomocou cukrárenskej striekačky striekame z kokosového cesta ovály na plech vystlaný papierom na pečenie. Laskonky tvarujeme nie veľmi vysoké. Tvar laskoniek si môžeme na papier na pečenie predkresliť, ale tak aby sa okraje oválov nedotýkali. Najjednoduchšie je použiť formu na pečenie laskoniek. |
3
Hotovo
|
Pečieme, skôr sušíme, v rúre na najnižšom stupni asi 35-45 minút. Do dvierok rúry zastrčíme varechu, aby ostali dvierka mierne pootvorené. Takto sa laskonky nepripália. |
4
Hotovo
|
Kávu zmiešame s horúcou vodou a necháme vychladnúť. |
5
Hotovo
|
V mlieku rozmiešame vanilkový puding a vanilkový cukor. Uvaríme hustý puding. Necháme dobre vychladnúť. |
6
Hotovo
|
Maslo vymmiešame s cukrom dopenista. Vymiešané maslo s vychladeným pudingom a kávou zmiešame. |
7
Hotovo
|
Na polovicu upečených oválov nastriekame krém a druhou polovicou oválov krém prikryjeme, jemne pritlačíme. Laskonky uložíme do chladničky, kde ich necháme 2-3 hodiny zachladiť. |