Ingrendiencie
-
4-5 ks sred.veľ. jablká
-
180 g Kryštálový cukor
-
1 hrnček Biely jogurt
-
1/2 bal. Prášok do pečiva
-
2 ks Vajcia
-
1,5 hrnčeka Polohrubá múka
-
p. ch. Čerešne
-
p. ch. Vanilkový cukor
Popis
Máte tiež v obľube jednoduché múčniky, s ktorými sa nemusíte dlho zaoberať? Potom Vás jednoznačne poteší dnešný recept. Liata buchta s jablkami a čerešňami je krásne vláčna a nadýchaná. Vydrží dlho v čerstvom stave a ani druhý deň nie je tvrdá. Chutí proste dokonale!
Potešte svojich blízkych a pustite sa do prípravy – bude Vám stačí iba 30 minút Vášho času!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Vymiešame vajíčka s cukrom. Pridáme múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor a jogurt. Vymiešame hladké cesto. |
2
Hotovo
|
Nalejte polovicu cesta do vymastenej a múku vysypanej tortovej formy. Umyte a nechajte odkvapkať vykôstkované čerešne. |
3
Hotovo
|
Jablká ošúpte, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na tenké plátky. Jablká a čerešne poukladajte na polovicu cesta. |
4
Hotovo
|
Zasypte cukrom, ak chcete. Prelejte zvyškom cesta. Predhrejte rúru na 180 stupňov a pečte po dobu 30-40 minút. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |