Ingrendiencie
-
PRÍPRAVA ČOKOLÁDY
-
100 g Čokoláda
-
1pl Maslo
-
100 ml Šľahačková smotana
-
300 ml Mlieko
-
0,5 ks Vanilkový cukor
-
PRÍPRAVA TURECKÉHO MEDU
-
1 ks Bielka
-
60 g Práškový cukor
-
30 g Med
-
OZDOBA
-
Mletá škorica
-
Strúhaná čokoláda
Popis
Neodolateľná horúca čokoláda s lahodným tureckým medom bude vašim verným spoločníkom počas chladných sychravých dní. Potešte svoju rodinu a priateľov horúcou sladkou maškrtou.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Najskôr si pripravíme turecký med. Med si dáme zohriať nad paru. Vaječný bielok si vyšľaháme s práškovým cukrom nad parou. Do peny pomaly prilievame zohriaty med. Stále miešame! Hotový turecký med dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť. |
2
Hotovo
|
Na čokoládu si dáme do hrnca rozpustiť nalámanú čokoládu s maslom a smotanou na šľahanie. Následne za stáleho miešania pomaly prilievame mlieko. Nakoniec primiešame vanilkový cukor. |
3
Hotovo
|
Horúcu čokoládu rozdelíme do 2 pohárov. Turecký med si dáme do cukrárenského vrecka a rozdelíme na čokoládu. Môžeme ešte posypať mletou škoricou alebo strúhanou čokoládou. |