Ingrendiencie
-
170 g Čokoláda
-
170 g Maslo
-
60 ml Káva
-
4 ks Vajcia
-
170 g Trstinový cukor
-
2 pl Esencia
-
1 pl Voda
-
p.ch. Soľ
-
p.ch. Vanilkový lusk
-
p.ch. Višne
Popis
Čokoládová bomba s ovocím, tomu neodolá nikto, zaručujeme úspech.170
(Visited 346 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
V miske vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu s maslom a pridajte kávu. Odstavte. |
2
Hotovo
|
V druhej miske v kúpeli vyšľahajte žĺtky s cukrom, so sherry a s vodou tak, aby zmes získala konzistenciu redšej majonézy. Preložte do studenej vody a došľahajte do stuhnutia. |
3
Hotovo
|
Prichádza čas na čokoládu, zľahka ju premiešajte a pridajte do nej dotuha vyšľahané bielky s cukrom a vanilkou. Dajte na 3 – 4 hodiny vychladiť do chladničky. |
4
Hotovo
|
Podávajte s višňami alebo malinami. Ozdobíme čokoládovými hoblinami. |