Ingrendiencie
-
p.p. Okrúhle žemle
-
2 ks jablká
-
2 pl Brusnice
-
2 pl Pomaranč
-
2 ks Vajcia
-
200 ml/šťavu/ Hrušky
-
250 g Jemný tvaroh
-
3 pl Krupica
-
1 čl Prášok do pečiva
-
p.ch. Soľ
-
na vymastenie formy Maslo
Popis
Tento recept pozná každá gazdinka, žemľovka je známym Slovenským sladkým pokrmom. Receptov na prípravu žemľovky je veľa. Tento recept vám ponúka variantu s brusnicami a menšou úpravou ingrediencií.
(Visited 357 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Jablká umyjeme, rozštvrtíme, odstránime jadierka a nakrájame na drobné kúsky. Brusnice zmiešame s pomarančovou šťavou, pridáme jablká a necháme chvíľu odstáť. |
2
Hotovo
|
V mise vyšľaháme vajcia, do ktorých postupne zapracujeme šťavu, tvaroh, soľ, krupicu a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme jablká. |
3
Hotovo
|
Formu na nákyp alebo 6 hrnčekov vymastíme olejom a striedavo naplníme tvarohovou zmesou a nakrájanými žemľami. Preložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 °C asi 25 až 30 minút. |