• Home
  • Chutná žemľovka na obed i večeru.
0 0
Chutná žemľovka na obed i večeru.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

p.p. Okrúhle žemle
2 ks jablká
2 pl Brusnice
2 pl Pomaranč
2 ks Vajcia
200 ml/šťavu/ Hrušky
250 g Jemný tvaroh
3 pl Krupica
1 čl Prášok do pečiva
p.ch. Soľ
na vymastenie formy Maslo

Chutná žemľovka na obed i večeru.

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Tento recept pozná každá gazdinka, žemľovka je známym Slovenským sladkým pokrmom. Receptov na prípravu žemľovky je veľa. Tento recept vám ponúka variantu s brusnicami a menšou úpravou ingrediencií.

(Visited 357 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Jablká umyjeme, rozštvrtíme, odstránime jadierka a nakrájame na drobné kúsky. Brusnice zmiešame s pomarančovou šťavou, pridáme jablká a necháme chvíľu odstáť.

2
Hotovo

V mise vyšľaháme vajcia, do ktorých postupne zapracujeme šťavu, tvaroh, soľ, krupicu a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme jablká.

3
Hotovo

Formu na nákyp alebo 6 hrnčekov vymastíme olejom a striedavo naplníme tvarohovou zmesou a nakrájanými žemľami. Preložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 °C asi 25 až 30 minút.

Lydia

Predošlý
Malinová kaša, pôžitok vám prináša.
Ďalší
Osviežujúci citrusový nealko nápoj uhasí váš smäd
Predošlý
Malinová kaša, pôžitok vám prináša.
Ďalší
Osviežujúci citrusový nealko nápoj uhasí váš smäd
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here