Ingrendiencie
-
štipku Kyselina citrónová
-
700 ml Voda
-
250 g Kryštálový cukor
-
3 ks Bielka
Popis
Tento bielkový krém je vynikajúci a oproti iným krémom nie je tak kalorický, pretože v sebe neobsahuje maslo, mlieko, čokoládu a podobné ingrediencie. Má krásnu snehobielu lesklú farbu, je hustý a nadýchaný zároveň. Malá chybička pri jeho príprave však môže zapríčiniť problémy. Dokonca aj profesionálne cukrári občas zlyhajú. Ak si ho budete chystať na dôležitú príležitosť, určite by ste si ho mali prvýkrát vyskúšať ešte pred tým.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Opatrne oddeľte bielky od žĺtkov, vyhnite sa aj tým najmenším čiastočkám žĺtka v bielku. |
2
Hotovo
|
Na vysokom plameni miešajte, aby sa cukor rozpustil. Keď začne zmes vrieť, znížte plameň takmer na minimum, ale sirup sa musí aj naďalej variť. |
3
Hotovo
|
Ak sa sirup nerozlieva a dajú sa z neho urobiť mäkké guličky, je hotový. |
4
Hotovo
|
Súčasne počas varenia sirupu si vyšľahajte bielka do hustej peny, aby nepadala zo šľahačov či po preklopení misky. |
5
Hotovo
|
Keď je všetok sirup vyliaty, je potrebné, aby sa miska začala chladiť. V zime ju môžete postaviť k pootevřenému oknu; v lete na ňu použite ventilátor s tým, že bude nasmerovaný na krém. Poznámka: krém nechajte šľahať aj počas chladenia, potrvá to asi 15-20 minút až do úplného vychladnutia. |
6
Hotovo
|
To, či je už hotový zistíte tak, že vám po preklopení z lyžice nespadne na zem a zo šľahačov ho tak ľahko neoklepete. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |